Reglement

Het Bestuur van de Eerste Dungense Hengelsportvereniging verklaart dat met een vergunning van de vereniging gevist mag worden aan de Meers Plas te Den Dungen, mits in het bezit van een geldige VISpas van de vereniging.

Er mag met maximaal 2 hengels gevist worden met de toegestane aassoorten.
Volgens machtiging van de Algemene vergadering kan controle worden gehouden door onze eigen controleurs op vergunningen en materialen. Deze controleurs kunnen en zullen zich bij controle legitimeren met een controlepas van de vereniging.

Algemene voorwaarden:

Peuren is verboden.

De Meerse Plas wordt gepacht van de Gemeente Sint Mchielsgestel. In de pachtvoorwaarden wordt ons verzocht ons waardig te gedragen ten opzichte van mede-gebruikers van het water en geen rommel achter te laten. Er zijn voldoende afvalbakken aanwezig, gebruik deze en laat geen afval achter.

Onze controleurs controleren ook uw gedrag op dit gebied.

Van toepassing zijn speciale voorwaarden voor karpervissers:

Boeien zijn toegestaan tijdens het vissen; daarna dienen ze te worden verwijderd.
Tijdens het vissen dient men te beschikken over een onthaakmat.
Per bewaarzak mag niet meer dan één vis worden bewaard en niet langer dan 8 uur..
Gevangen karpers mogen niet worden meegenomen.
Bij gebruik van vast lood is een safety-rig verplicht.
Gevlochten lijnen zijn verboden vanwege gevaar voor beschadiging van karper.
Men dient recht vooruit te vissen en niet met het bodemaas op een andere stek.
In verband met het verspreiden van eventuele karper ziekten of botulisme dient u steeds uw materialen te ontsmetten voor en na het vissen.

WILT U NIET TE VEEL VOEREN, ER BLIJFT VEEL VOER OP DE BODEM LIGGEN!!!

Indien men een van de voorwaarden overtreedt wordt u geacht zonder vergunning te vissen.